Sony Vaio FW

by Jonas on February 4, 2010

Sonys Serie FW är vid det här laget en riktig långkörare, och dessutom en riktigt fin datorserie. Jag äger en Vaio FW21M med blue-ray brännare, och det är en mycket bra dator. Det finns ganska många olika varianter (läs väldigt många) av Vaio FW så det är svårt att beskriva specifikationerna, men det som stämmer för alla är att den har en 16,4 tums skärm, som i vissa utföranden är HD 1600*900 pixlar och i vissa är Full-HD 1920*1024 pixlar. Skärmen är genomgående mycket mycket bra, även om den inte håller riktig samma standard i färgåtergivning och betraktningsvinkel som Vaio Z, Vaio A och Vaio F som har sonys LED-LCD som ger overkligt bra bild. Genomgående är också att de väger runt 3 kg och har cirka 3 timmars batteritid, vilket är helt okej för en 16,4″ laptop. En annan sak som är otroligt bra är högtalarna, som går att använda både när man lyssnar på musik och när man tittar på film, utan att störa sig en sekund på dåligt ljud, vilket annars är fallet alltid på bärbara datorer. Så det behövs inga hörlurar eller externa högtalare för att få bra ljud. 1,3 megapixels webbkamera gör att videokonversationer går riktigt smidigt.
Den största fördelen med Vaio FW är ändå tangentbordet. Jag har provat alla Sonys datorer och i mina ögon är FW-seriens tangentbord det allra bästa. Det är perfekt avstånd mellan tangenterna, perfekt motstånd i varje tangent, och på alla sätt precis som ett tangentbord skall vara. Den enda dåliga är att när du vant dig vid ett vaio-tangentbord kommer du aldrig vilja skriva på något annat. För varför inte ha det bästa?

Därefter skiljer sig de olika modellerna på allt när det kommer till Processor, Ram-minne, Grafikkort, Blueray-enhet etc.
Ska du en en bra konfiguration ska du välja en med DDR3 ram, 7200 RPM hårddisk, DDR3-grafikkort och Blueray-brännare.

Du kan få en Vaio FW för allt mellan 5 000 och 14 000 kronor beroende på specifikationer. 5000 kostar de allra första modellerna på begagnatmarknaden idag.

Det var mycket hyllningsord för Vaio FW och det finns inte mycket att klaga på. Jag har bara två saker. Det hade varit perfekt med bakgrundsbelysta tangenter, och musknapparna klickar alldeles för högt. De klickar så högt att man låter bli att använda dem, och istället klickar direkt på trackpaden. I övrigt är det en perfekt dator om man är i behov av den storleken!

Sonys officiella reklamfilm för Vaio FW:

Sony VAIO FW Series – Ultimate Screen Experience

Leave a Comment

Previous post:

Next post: